CABLE NET LICENCE

General discussion about PLUC and Linux in Pakistan.
Mahmood-ul-Hassan
Lance Naik
Posts: 46
Joined: Mon May 30, 2005 3:22 am
Location: LAHORE
Contact:

CABLE NET LICENCE

Postby Mahmood-ul-Hassan » Mon Jan 30, 2006 8:06 pm

Assalaam O' Alaikum!!

IS there any licence for setting up NET CAfe, NEtcable or BOth.

If exist. then

Procedure :?: :?: :?:

How much costs it :?: :idea: :idea: to run :arrow:
Mahmood-ul-Hassan

hackerslog
Lance Naik
Posts: 34
Joined: Sat Apr 03, 2004 12:18 am

Postby hackerslog » Mon Jan 30, 2006 11:19 pm

Well, as far as my knowledge is concerned there is no license fees for a setup.

Well to make a Netcafe Setup all you need is a Place with some Computers, Open Cabins as closed cabins are now been banned (P-II's or P-III clients machines are good for an average Cafe) you may make a P-IV Server few switches and some Cable thats all. It depends upon how much you wanted to invest into the business. An average Cafe Setup with 6 to 7 workstations may cost not more than Rs. 25000/-.

syedali999
Battalion Havaldaar Major
Posts: 252
Joined: Sun May 29, 2005 1:45 am
Location: Karachi
Contact:

Re: CABLE NET LICENCE

Postby syedali999 » Tue Jan 31, 2006 12:15 am

Thanks,
Regards


S. Asad Ali Rizvi
===================
Nomado Telecom
http://www.nomado.eu
alex[NoSpam]@nomado.eu
====================
LPI ID: LPI000102069
My blogs:


s7r1k3r
Battalion Quarter Master Havaldaar
Posts: 221
Joined: Wed Aug 07, 2002 3:02 pm
Location: Rawalpindi

EDL you mean?

Postby s7r1k3r » Tue Jan 31, 2006 2:46 am

a10n3 s7r1k3r

syedali999
Battalion Havaldaar Major
Posts: 252
Joined: Sun May 29, 2005 1:45 am
Location: Karachi
Contact:

Re: EDL you mean?

Postby syedali999 » Tue Jan 31, 2006 9:00 am

Thanks,
Regards


S. Asad Ali Rizvi
===================
Nomado Telecom
http://www.nomado.eu
alex[NoSpam]@nomado.eu
====================
LPI ID: LPI000102069
My blogs:


s7r1k3r
Battalion Quarter Master Havaldaar
Posts: 221
Joined: Wed Aug 07, 2002 3:02 pm
Location: Rawalpindi

Thanks.

Postby s7r1k3r » Tue Jan 31, 2006 2:59 pm

a10n3 s7r1k3r

syedali999
Battalion Havaldaar Major
Posts: 252
Joined: Sun May 29, 2005 1:45 am
Location: Karachi
Contact:

Re: Thanks.

Postby syedali999 » Tue Jan 31, 2006 3:37 pm

Thanks,
Regards


S. Asad Ali Rizvi
===================
Nomado Telecom
http://www.nomado.eu
alex[NoSpam]@nomado.eu
====================
LPI ID: LPI000102069
My blogs:


s7r1k3r
Battalion Quarter Master Havaldaar
Posts: 221
Joined: Wed Aug 07, 2002 3:02 pm
Location: Rawalpindi

Not planning an ISP really!

Postby s7r1k3r » Tue Jan 31, 2006 5:57 pm

Oh no, I am not really planning an ISP. You are right, these days its more the marketting and all other such stuff than just technical know how etc. and yes, there is just tooooo much competition. All I was wondering that if I have legitimate requirements for some real bandwidth and I don't plan on distributing it (providing it as a service to others) then why do I have to pay for a licence? I just want it to use my self. Getting a 2MB DSL connection from an ISP would cost more than Rs. 1 Lac here in Rwp/Isb. On the other hand, before the last reduction of rates, I understand that PIE charges $ 600 for 1 MB. Meaning around Rs. 72,000 for 2 MB link. Say I want to run my very own site like slashdot, distrowatch or I want to mine the web for some research, I would need that bandwidth but it isn't actually being used by anone else than me.

Seems strange to buy a licence just for using more bandwidth yourself doesn't it? The web is a wonderful resource for research given that the proper infrastructure is there to use it.

And what about the universities? They have legitimate high bandwidth requirements for academic purposes. I am sure they wouldn't need a license, would they?

Regards,
a10n3 s7r1k3r

mahin
Major
Posts: 605
Joined: Wed Aug 07, 2002 8:00 pm
Location: Karachi
Contact:

Postby mahin » Wed Feb 01, 2006 10:47 am

Yes you can, while you may not need licence still you would need to complete formalities. You will be eligable for Bandwidth at rates less then ISP pays but catch will be the assurance / gurantees or pre-payment for one year.

If you can spend that then contact me and we will assist you in completing the formalities. We can assist with every thing except money :).

Universities do not need license but they do have to complete formalities and fore most among them is that they must have charter which is much more expensive [ currently you have to have 100 million + - get this kind of money for Linux Pakistan University and we will bestow an honrary doctrate :) ] then getting this licence for oprating an ISP.

Having said that there is more to it then the cost of Bandwidth. We can help negotiate colocation at similar or lessor costs.

If need is educational / research of an individual then 8k is more then enough IMHO with certain exceptions.

syedali999
Battalion Havaldaar Major
Posts: 252
Joined: Sun May 29, 2005 1:45 am
Location: Karachi
Contact:

Re: Not planning an ISP really!

Postby syedali999 » Wed Feb 01, 2006 4:30 pm

Hmm,,,

Great!!!

it seems that he is interesting in deploying web hosting services.
so dear...for that you dont need any licence....just purchase a low downlink with higher uplink...
such as ISDN Downlink and IVS Uplink....or get a DSL with whatever bandwidth you want....
request isp to assign you a ip pool....
and further procedure can be found on net...
or can ask me...

Feel Free To Ask More!
Thanks,
Regards


S. Asad Ali Rizvi
===================
Nomado Telecom
http://www.nomado.eu
alex[NoSpam]@nomado.eu
====================
LPI ID: LPI000102069
My blogs:


mahin
Major
Posts: 605
Joined: Wed Aug 07, 2002 8:00 pm
Location: Karachi
Contact:

Re: Not planning an ISP really!

Postby mahin » Wed Feb 01, 2006 7:10 pm



Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests